Inspiration och utbildning

Föreläsningar

 
Linus Holmgren, Talent Talks vd och grundare, har i över 17 år hjälpt företag, myndigheter och kommuner att kommunicera ett sanningsenligt och attraktivt employer brand. I sina inspirerande föreläsningar delar han med sig av kunskap och verktyg som hjälper er att attrahera och behålla talanger.
 
Några av Linus omdömen som föreläsare och inspiratör:
 
”Linus var en jättebra föreläsare och ämnet är viktigt och intressant. Jag var som uppslukad hela dryga timmen han talade! Jättebra. Toppbetyg!”
(Efter föreläsning på Trygghetsstiftelsen, maj 2014)
 
”Superbra! Tack för att du delade med dig av frågorna som vi bör ställa oss! Det är så vanligt annars att de praktiska, handfasta och konkreta tipsen behandlas lite översiktligt för att man ska köpa konsulttjänster. Nu skulle jag gärna göra det eftersom du ingav mig förtroende och var generös. Det märks också att du fortfarande är engagerad i det du gör och inte bara kör på rutin som annars ofta är fallet med de som hållit på ett tag. Än en gång tack!”
(Efter föreläsning ”Employer Branding för HR” på HR-bloggen, januari 2014)
 
”Toppennöjda med Linus insats! De hade en del andra föreläsare (bl a interna) under dagen och i enkäten sa nästan alla att Linus var överlägset bäst! Kompetent, mycket erfarenhet och kloka budskap som han lyfte in i sin framställan, talande, konkreta exempel etc!”
(Efter föreläsning på landstinget i Kronoberg kring temat Strategisk personal- & kompetensförsörjning, september 2012)
 
”Intressant att lyssna på i 4 timmar – det säger en hel del.”
”Lyhörd inför publikens kommentarer och funderingar.”
(Efter Employer Branding-utbildning för Talarforum, oktober 2011)
 
 

Workshops

 
Kanske behöver ni ökad förståelse för er rekryteringsmålgrupp. Kanske behöver ni skapa intern samsyn på varför, vad och hur ni kommunicerar med potentiella och nuvarande medarbetare. Kanske vill ni veta hur god kommunikation kan stödja talent management-process. Vi erbjuder inspirerande workshops, utformade efter era utmaningar.
 
 

Utbildning

 
Genom våra utbildningar vill vi ge er inspiration, insikter och verktyg om hur ni kan och bör kommunicera med kompetensmarknaden. Föreläsningsmomenten varvas med övningar och gruppdiskussioner. Utbildningarna anpassas efter era kunskapsbehov.
 
Ring eller mejla Linus för mer info!
TEL: 070-669 04 00
E-POST: linus.holmgren@talenttalk.se
 
 

Vi ger begreppen innebörd

 

Förutsättningarna på kompetensmarknaden ändras ständigt, vilket gör att innehållet i våra föreläsningar, workshops och utbildningar också skiftar. För att ändå ge en bild av vad vi kan och vill förmedla, har vi listat ett antal ämnen som vi ofta återkommer till:

 

 • Employer branding som begrepp. Vad är egentligen employer branding? Och varför är det viktigt? En introduktion till kommunikation som syftar till att attrahera, rekrytera, engagera och utveckla.
 • Hur ni tar ett helhetsgrepp på ert arbete med employer branding. Skapa den röda tråden för potentiella och nuvarande medarbetare, från det externa löftet till den interna verkligheten.
 • De viktigaste trenderna på kompetensmarknaden. Vilka är de rådande trenderna? Och hur påverkar dessa branscher, yrken och enskilda arbetsgivare?
  Kompetensmarknaden som målgrupp. Vad måste vi veta om dem vi vill kommunicera med? Målgruppsförståelse och segmentering.
 • Good practice – inspirerande exempel från omvärlden. Hur arbetar andra internt och externt med employer branding och medarbetarkommunikation?
 • Bad practise – avskräckande exempel från omvärlden. Hur ogenomtänkt medarbetarkommunikation kan skada ett varumärke.
 • Vikten av att leva upp till vad man lovar. Hur ni säkerställer att de externa löftena återspeglas i den interna verkligheten.
 • Konkreta verktyg och modeller. Hur kan ett ramverk för analys-, strategi- och kommunikationsarbetet se ut i praktiken?
 • Vem är egentligen ansvarig för ert employer brand? Är det ledning, HR, informationsavdelning eller linjechefer? Hur bör ni arbeta internt?
 • Employer branding och talent management. Hur kan man genom god kommunikation stödja talent management-processen? Det vill säga den process som HR och ledning tillämpar för att maximera medarbetarnas prestation.