Talent Talk expertkonsulterna inom employer branding och talent relations

info@talenttalk.se · Tel: 08-22 66 20

Sweco – referrals-kampanjen CONNECT

Sweco är ett av Sveriges största konsultbolag inom samhällsbyggnad. Bolaget behöver växa med upp till 1 000 personer per år för att klara efterfrågan. Tidigare kampanjer har attraherat en alltför junior målgrupp, varför man nu vill och behöver attrahera marknadens vassaste.

CONNECT är employee referrals-kampanjen som syftar till att få i gång den rekryterande organisationen, med utgångspunkten att Swecos experter själva har närmast till andra experter. Under den två månader långa kampanjen fick alla Swecos medarbetare lära sig att tänka som headhunters – dvs att identifiera potentiella Sweco-medarbetare i sina nätverk. Tipsen lämnades i ett verktyg för att sedan landa hos Swecos interna rekryteringsteam. För att addera ytterligare ett spänningsmoment, så tävlade man på gruppnivå i antal kvalificerade tips. Kampanjen kantades av ett massivt kommunikationsbatteri.

Efter den två månader långa tävlingsperioden hade man fått in 1008 kvalificerade namn! Rekryteringsprocessen pågår just nu för fullt.

TYA – jag är lastbilschaufför för att …

IMR-resan – din väg till ett hållbart liv i rörelse

På Rättsmedicinalverket får du göra både och

SSBF – tillsammans räddar vi liv!

Fastighetsbranschen söker DIG!

Riksbyggen – behöver ditt perspektiv